14 de setembre, 2012

CELESTA: Premi Puig-Porret




Aquest any el Premi Puig-Porret ha canviat i ja no es dona al millor artista dels Països Catalans de l’últim any. Ara és un premi destinat a ajudar a finançar un projecte musical arriscat i diferent, que s’estrenarà com a espectacle en directe al Mercat de Música Viva de Vic 2013, i estic molt contenta de ser la primera que el rep!

El projecte que vaig presentar es diu “Celesta” i el farem en col·laboració amb Metalúdic (el Taller d’Escultura Sonora Baschet de la Facultat de Belles Arts, que porta el Martí Ruids) ,que tindrà un paper crucial en el treball constructiu.

Consisteix en diferents parts. La composició d’un concert per un Piano-celesta Baschet, piano, veu, possiblement altres instruments Baschet i algun altre instrument. Aquest Piano-celesta Baschet encara no existeix, s’ha d’inventar, dissenyar, construir, testar i modificar fins aconseguir-lo. Així que la composició de tot plegat anirà en paral·lel a la construcció. Busquem la sonoritat semblant a la celesta però serà un instrument nou i únic! Finalment, amb aquesta composició, gravarem un disc i ho presentarem en concert.

Ara el que ens toca és posar-nos a treballar de valent per poder presentar això l’any que ve al Mercat de Música Viva de Vic 2013!

Gràcies per totes les felicitacions, és un projecte que em fa moltíssima il·lusió!!!